Synttärijuhlintaa (sirkus- ja Ryhmä Hau -synttärit)

Vuosi sitten, kun hoivailin pientä vastasyntynyttä kuopustamme, mietin jo kauhulla sitä päivää, kun hänkin kasvaa taaperoksi eikä ole enää niin pieni ja viaton. Nyt se päivä on koittanut, sillä hän täytti kuun alussa vuoden. Paria päivää aiemmin esikoinen täytti neljä, joten koko helmikuu on meillä ollut yhtä juhlaa!

IMG_6069A2

Ja täytyy sanoa, että vaikka vauva-ajan päättyminen edelleen tuntuu hetkittäin haikealta, tuntuu se nyt jo helpottavaltakin. Sen verran intensiivinen on kulunut vuosi ollut ja vaatinut uusia voimavaroja koko perheeltä. Siinä missä kuopus on kehittynyt kääröstä kävelijäksi, on esikoinen omaksunut isoveljen roolin ja me vanhemmat pikkuhiljaa opittu lisää siitä, miten kahden lapsen perhettä pyöritetään.

Esikoinen sai tänä vuonna ekat kaverisynttärinsä ja sukulaisille ja kummeille pidettiin sitten toiset juhlat, joissa juhlistettiin molempia poikia.

Sirkussynttärit - Circus Birthday Party / Sweets by Sini

Yhteissynttäreiden teemana oli sirkus (jokseenkin kulunutta vuotta kuvaten) ja juhlapöydässä oli tarjolla edellisvuosien tapaan sekä perinteisiä että terveellisempiä herkkuja. Esikoisen kaverisynttärit olivat Ryhmä Hau -teemaiset ja niiden juhlien tarjoilu pohjautui eniten pojan toiveisiin ja mieltymyksiin. Niihinkin sain ujutettua muutaman terveellisemmän makean, joista molemmat varsin onnistuneita tuotoksia.

Koska pidän leipomisesta (ja koska olen itse niin ruokarajoitteinen), valmistan yleensä suurimman osan tarjoomuksista itse. Osan ulkoistan myös äidilleni. Vähemmän siis tulee ostettua valmiina mutta nyt esim. kaverisynttäreille laitettiin sitten karkkia ja muuta suoraan kaupan hyllyltä.

Molemmat juhlat sujuivat hyvin ja osanottajat olivat tyytyväisiä tarjoiluihin. Sen huomasin, että lasten juhlissa tarjottavaa oli liikaakin huolimatta siitä, että loppukiireessä jätimme useampia listalle suunniteltuja osasia pois. Lapset nimittäin keskittyivät lähinnä muutamiin herkkuihin, leikkimiseen ja villitsemiseen ja aikuiset eivät juurikaan tarjoiluihin kajonneet. Osansa saattoi olla toki silläkin, että kutsut olivat heti yleisen lounasajan jälkeen. 🙂

Alle olen listannut molempien juhlapöytien menut. Linkkien takaa löydät reseptit makeisiin herkkuihin ja lisää fiiliksiä juhlahumusta!  (G=gluteeniton, LF=low FODMAP, Ve=vegaaninen)

Lasten synttärijuhlat - Kids' Birthday Party / Sweets by Sini

Menu Sirkus-synttärit (11 aikuista, 5 lasta)

Suolaiset

  • Tonnikalapizza (G, LF) (kaikki pizzat tällä mainiolla pohjalla)
  • Tofupizza (G, LF)
  • Karjalanpiirakat ja munavoi
  • Halloumisalaatti (G, LF)
  • Kurkku- ja porkkanatikut (G, LF, Ve)
  • Popcorn (G, LF, Ve)

Makeat

Sirkussynttärit - Circus Birthday Party / Sweets by Sini

Menu Ryhmä Hau -synttärit (9 lasta, 10 aikuista)

Suolaiset

  • Tonnikalapizza (G, LF)
  • Vihannestikut (G, LF)
  • Popcorn (G, LF, Ve)
  • Pähkinä-hedelmäsekoitus (G, Ve)

Makeat

Ryhmä Hau -synttärit - Paw Patrol Birthday Party / Sweets by Sini

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: