Blogin takana

Tätä blogia kirjoittelee herkkusuu ja kotileipuri, joka arvostaa hyvää ja ravitsevaa ruokaa – etenkin sellaista, joka ei vain maistu hyvälle vaan myös tekee hyvää.

Leipominen on ollut jo lapsesta asti rakas harrastukseni ja tapa rentoutua. Innostus kokkaamiseen sen sijaan on syttynyt vasta myöhemmin, mutta nyt ideoita ja intoa reseptien testailuun olisi enemmän kuin aika sallii.

Olen kiinnostunut ravitsemuksesta laajemminkin ja kiinnittänyt huomiota erityisesti siihen, miten ruokavalinnat ja syömistottumukset vaikuttavat kehoomme ja hyvinvointiimme. IBS:n vuoksi välttelen FODMAP-runsaita aineksia, eli reseptini syntyvät aina ilman esimerkiksi vehnää, ohraa ja ruista, lähtökohtaisesti siis gluteenittomina, aina laktoosittomina ja osin vegaanisina tai vähintään kasvisvoittoisina.

Olen huomannut voivani myös paremmin, kun minimoin sokerin, kovan rasvan sekä runsaasti lisä- ja säilöntäaineita sisältävät tuotteet. Suosinkin nykyään puhdasta ruokaa ja terveellisempiä herkkuja, jotka jättävät jälkeensä hyvän olon ilman sokeriähkyä mutta jotka ovat kuitenkin niin maukkaita, ettei mitään muuta jää kaipaamaan.

Nautin kauniista asioista ja käsillä tekemisestä sekä siitä, kun saan valmistaa näyttävän kakun tai suunnitella maistuvan juhlamenun ja näin ilahduttaa myös läheisiäni. Food is better when shared! Toivottavasti sinäkin löydät inspiraatiota ja ideoita hyvää tekevään ateriointiin ja herkutteluun näiltä sivuilta.

P.S. Tervetuloa seuraamaan herkkujani myös Instagramissa ja Pinterestissä. 🙂

2 thoughts on “Blogin takana

Add yours

  1. Hei Sini. Ihania herkkuja! Ajattelin kokeilla tassukeksejä, mutta arvelen mantelijauhojen käyttöä fodmapin vuoksi? Voisikohan ne rakenteen ja maun pahasti kärsimättä vaihtaa johonkin muuhun jauhoon, ja mihin…?

    Tykkää

    1. Moi, kiitos viestistä ja kiva kuulla! 🤗 Monashin appin mukaan mantelijauhoissa 0,6 dl on turvallinen määrä (eli low). Tähän ohjeeseen tulee 1 dl, eli sen mukaan puolikas annoskin reseptin keksejä kerralla pitäisi olla ok. Jos haluat kuitenkin, niin esim. kaura tai tattarijauhoa voisi kokeilla mantelijauhon sijaan ja sitten ehkä lisätä vähän öljyn määrää, koska mantelijauhe on muita jauhoja rasvaisempi. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑