Tofu-pinaattikastike (low FODMAP, vegaaninen)

Farmer’s market on markkinatapahtuma, jossa tuotteita myydään suoraan maanviljelijöiltä kuluttajille. Suuri juttu se on ainakin Jenkeissä, missä itse ensimmäisen kerran törmäsin käsitteeseen, kun kuusi vuotta sitten reissasimme San Franciscossa.

Onhan meillä Suomessakin eräänlaisia maanviljelijöiden markkinoita ollut. On REKO-lähiruokarenkaat, syksyiset Kauppatorin Silakkamarkkinat ja erinäiset kesätorit, markkinat ym, joista myös lähellä tuotettua ruokaa saa. Nyt on kuitenkin Helsingin ensimmäinen Farmer’s Market -nimellä toimiva lähituottajatorikonsepti perustettu ja koska heidän ensimmäinen tapahtumansa järjestettiin huhtikuun lopulla ihan kotini nurkilla Wanhassa Satamassa, suuntasin tietysti sinne.

Tapahtuma oli vielä pieni eivätkä läheskään kaikki tuotteet toki sopineet omaan ruokavaliooni mutta muutama hyvä uusi tuttavuus sieltäkin löytyi! Yksi näistä oli Mama Mems, joka valmistaa luomulaatuisen tuoretofunsa käsityönä Helsingissä. Mama Memsin tuoretofu valmistetaan heidän sanoman mukaan aidolla vietnamilaisella reseptillä ja tuoretofuna se ei sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita. Tofu olikin koostumukseeltaan pehmoisempaa kuin muut tofut ja oli hyvän makuistakin. Kyse ei ole kuitenkaan silken tofusta, joten uskoisin, että low FODMAP on tämäkin, kunhan säilytysveden huuhtelee pois.

Tofu-pinaattipasta - Tofu and Spinach Pasta (Low FODMAP, Gluten-free, Vegan) / Sweets by Sini

Ostamani tofupaketin mukana sain reseptilehtisen ja siitä inspiroituneena testasin sovellettuna pinaatilla ja inkiväärillä ryyditettyä tofukastiketta. Kastikkeesta tuli varsin hyvää ja yksi meidän perheen uusista arkiruokalemppareista. Lapset syövät kastiketta mieluiten pastan kera mutta itselleni teen yleensä kvinoaa, joka sopii sekin mainiosti ja on myös hyvä kasviproteiinin lähde.

Tofu on yllättävänkin terveellistä, kuten opin taannoin Reijo Laatikaisen pakeilla käydessäni. Se on hyvä kasviproteiinin lähde ja sisältää hyvin muun muassa kalsiumia eikä juuri yhtään tyydyttynyttä rasvaa.

Seuraava Farmer’s Market tapahtuma teemalla Villiruoka ja Vege järjestetään tänä sunnuntaina Kauppatorilla ja jatkoa seuraa koko loppu vuodeksi aina joka kuun viimeisenä sunnuntaina. Sinne vain tutkimaan ja tutustumaan pientuottajien tarjontaan!

Tofu-pinaattipasta - Tofu and Spinach Pasta (Low FODMAP, Gluten-free, Vegan) / Sweets by Sini

Tofu-pinaattikastike (noin 5 annosta)

 • 600 g kiinteää luomutofua (esim. Mama Mems tai Jalotofu kylmäsavu tai hempnut)
 • 125 g tuoretta pinaattia
 • 100 g kevätsipulia (vihreät varret)
 • 70 g inkivääriä
 • 2,5 dl kaurakermaa (esim. Oatly)
 • ripaus jauhettua korianteria, kurkumaa, sitruunapippuria, muskottipähkinää ja suolaa
 • paistamiseen neitsytkookosöljyä

Lisäksi

 • gluteenitonta täysjyväpastaa tai kvinoaa

Valmistus

 1. Huuhtele, kuivaa ja pilko tofu. Jos haluat oikein rapean tofun, jätä tofupalat hetkeksi paperin / pyyhkeen sisään ja laita paino päälle, jotta mahdollisimman paljon nestettä lähtee pois.
 2. Kuori ja raasta inkivääri, huuhtele ja silppua kevätsipulin varret.
 3. Lisää pannulle öljyä niin, että pannun pohja peittyy. Lisää inkiväärit sekä tofupalat. Paista ja pyörittele, kunnes tofu on ruskistunut.
 4. Lisää kevätsipulisilppu sekä mausteet. Paista muutama minuutti.
 5. Lisää pinaatit ja anna pehmetä. Lisää ruokakerma ja anna hautua matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
 6. Nauti sellaisenaan tai esim. sinulle sopivan pastan tai kvinoan kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: